petek, 30. december 2016

Staremu letu v slovo / Moje novoletne zaobljube (ja, pa kaj še😂)

Nemci naj bi po svoji tradiciji seznam vseh novoletnih zaobljub zapisali na list papirja in ga obesili na hladilnik, da ga lahko vidi cela družina in ocenjuje, kako se jih držijo. Vsaj tako nam je povedal profesor (ki je seveda Nemec) na zadnji uri Nemških jezikovnih vaj v tem letu. Na koncu nam je še priznal, da je bilo njega vsakič zelo sram in je bil vedno resnično vesel, ko so sredi marca seznam že strgali s hladilnika. 😅

Foto: lepaafna.si
Tudi sama nisem nikoli zapisala svojih zaobljub. Vedno je v moji glavi obstajal le okviren seznam, ki je vsako leto ostajal isti, ker zaobljub itak nisem izpolnila. 🙈 Bolj zdravo bom jedla, več se bom gibala, sproti se bom učila, opravkov ne bom odlagala na tik pred zdajci in tako naprej. Letos pa sem pomislila; kako bi bilo, če bi svoje zaobljube zapisala na blog? Bi obljube tako dejansko izpolnila?

No, naj poskusim. Tokrat malo drugače.

Ivona, letos ti obljubim, da se bom v prihajajočem letu več smejala in večkrat razvajala. Bolj bom cenila trenutke z bližnjimi in jih kdaj lepo presenetila. Svojo hvaležnost in ljubezen bom kazala z več kot le besedami. Manj se bom obremenjevala in manj jezila. Optimistka bom. Sprejemala in cenila bom sebe, svoje talente in svoje napake. Sama sebi bom dovolj. Hvaležna bom za vzpone in padce, hvaležna za življenje. Rada se bom imela.

Evo. 2016, bilo si leto velikih sprememb. Novo mesto, nova šola, novi prijatelji, zame popolnoma novo življenje, na katerega se še vedno privajam in se v njem iščem. 

2017, zaupam ti, da boš dobro. Pridi.

Foto: lepaafna.si

30.12.16 / by / 2 Comments

2 komentarja:

Išči