Kljub temu da nekateri pravijo, da je valentinovo lahko vsak dan (kar je čisto res), in da čisto preveč napihujemo ta praznik zaljubljencev, je meni ta dan zelo pri srcu. Predvsem zaradi ljubezni, ki jo je čutiti v zraku, nasmejanih parov, ki jih srečaš, ko se ti čisto slučajno mudi na izpit (ja, študentsko valentinovo je takšno), fantov z rdečo vrtnico v rokah, ki hitijo svoji dragi polepšat dan. Malenkosti so tiste, ki ti narišejo nasmeh na obraz, ne glede na to, ali si srečno zaljubljen ali ne. 🌹
Za vse tiste, ki ste ali pa niste prebrali mojega valentinovega vodiča (klikni tukaj), in bi morda radi nove namige, kako lahko presenetite, je tukaj nekaj omamno dišečega. 🍭
Valentinovi sladkorčki 💝
Za 20 srčkov (ne le za fanta, tudi za starše, brate in sestre, prijatelje in prijateljice 😋) potrebuješ:
ZMES
- 20 dag moke
- 7 dag sladkorja
- 5 dag masla
- 1 jajce
- 1 žlico medu
- pol čajne žličke sode bikarbone
- pol vanilijevega sladkorja
- pol čajne žličke cimeta
- malce mletih klinčkov
NADEV
- marmelado (v mojem primeru je bila malinova)
- orehova jedrca
DEKORACIJA
- lesene palčke
- različni posipi in prelivi
Najprej vse sestavine zmesiš v testo, ga razvaljaš (ne sme biti zelo tanko, prav tako pa ne zelo debelo) in s srčkastim modelom izrežeš srčke. Za vsak sladkorček boš potreboval/-a dva srčka, v tem primeru bi jih moral/-a iz testa dobiti 40. Ko srčke izrežeš, na spodnji rob pritisneš palčko, na sredino daš eno čajno žličko marmelade, nanjo pa (ne preveliko - lahko tudi polovico) orehovo jedrce. Srček nato pokriješ s še enim srčkom, ob robovih naokoli nežno pritisneš z vilico in daš v pečico. Pečeš približno 15 minut na 180 stopinjah.
Ko se spečejo, počakaš, da se ohladijo, in nato okrasiš po želji. Nanje lahko privežeš tudi majhno mašnico, dodaš še majhno sporočilce, jih zaviješ v celofan ... Pomembno je, da si kreativen/-a. 😋
Ne le, da lepo izgledajo, tudi dobri so (in omaaamno dišijo)! 😻
Ni komentarjev:
Objavite komentar