četrtek, 9. marec 2017

8x hvaležna


7:30. Budilka zazvoni. Nikoli ne vstanem ob prvem bujenju. Ali sploh kdo? Ponovno nastavim alarm čez pol ure. Spet zvoni. Pol ure preživim na telefonu. Čekiram novice, sporočila, Instagram. Vstanem. 

Uživam. Vzamem si celo uro časa in se plesoč pred ogledalom v ritmu Edovega novega albuma v miru našminkam. Proti koncu gre že na tesno. Oblačila imam izbrana vnaprej, zato jih v naglici navlečem nase in letim iz stanovanja. Zamujam. 

Na faksu me profesor namrščeno gleda, ker še vedno nimam skopiranega učbenika. Vseeno klepetavo sodelujem, vmes se brez posebnega razloga do solz nasmejim. Pogledam skozi okno. Sonce. Ah, obožujem ta dan.

Rdeča jakna, rdeče ustnice, obraz nastavljam soncu. Na tržnici se z užitkom sprehodim skozi neskončna vedra vrtnic in tulipanov. Tako rada imam rože! Iščem ruto za babico. Kot pričakovano, je ne najdem. Ne sekiram se.


Odpravim se proti Nami, na Čopovi naletim na znanko iz domačega kraja. Na kratko si pojamrava o faksu, napornem izpitnem obdobju in odhitiva vsaka v svojo smer. 

Sem že na dogodku, na katerega sem bila povabljena kot blogerka. Predstavitev knjige. Uživam ob poslušanju prijetnega, rahlo raskavega glasu Ive Kranjc, ki bere odlomke iz knjige. Ob klepetu z blogerskimi kolegicami si privoščim kanapejček in kozarec šampanjca. Srečna sem.Nekdo zvoni. Na pragu je moj fant z ogromno lončnico lilij v rokah. Zame. Poljubi, objemi in široki nasmehi. Maščuje se mi za nošenje rdeče šminke. Na koncu sem jaz tista, ki nima rdečih le ustnic. Cel obraz imam posut z rdečimi poljubi. 

Ne traja dolgo, ko v Ljubljano prispeta zvezdi dneva, moji najboljši prijateljici. Kosimo v azijski restavraciji. Preveč pekoče zame. Sprehodimo se po starem delu in obiščemo vse luštne trgovinice. Srce se mi trga ob pogledu na vse čudovite stvari, ki jih ne potrebujem. Privoščimo si še kavo v Loliti. Pogovarjamo se o življenju. Tako rada ju imam.

Na koncu skočimo še do BTC-ja in kupimo rožice za mamice. Divja vožnja domov z novim Edom Sheeranom na najvišji glasnosti. Vmes dobim solzne oči. Hvaležna sem. 

Hvaležna za sonce. Za rdečo barvo. Za rože. Za blog. Za ljubezen. Za prijateljstvo. Za glasbo. Za življenje. 
Za 8. marec sem osemkrat hvaležna. 
8x hvala.
9.3.17 / by / 8 Comments

8 komentarjev:

Išči