nedelja, 16. april 2017

Praznični Cheesecake

Cheesecake moje mami, ki že nekaj let razvaja brbončice ne le naše družine, ampak tudi mojih prijateljic, ki ga naravnost obožujejo in se čisto slučajno pojavijo na obisku vsakič, ko se mami potrudi in ga speče. Po mnenju moje najboljše prijateljice naj bi presegal celo newyorškega.
Wow, s
i pripravljena, da "skrivno formulo" delim s teboj?


Za nadev potrebuješ: 

750 g lahke skute

2 jajci
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 vrečko vanilijevega pudinga
200 g kisle smetane
50 ml olja
100 ml mleka


Za testo potrebuješ:

200 g pšenične moke

1 žličko pecilnega praška
50 g sladkorja
150 g masla


Za preliv potrebuješ:

100 ml smetane za kuhanje

1 jedilno belo čokolado
maline

Postopek:
Pečico segrej na 180 stopinj celzija. V posodo presej moko in pecilni prašek in primešaj še maslo in sladkor. Sestavine zmešaj v čvrsto testo, prestavi ga na pomokano površino in dobro pregneti.

Model za torto nato namasti, testo pa razvaljaj. Z njim prekrij dno in obod pekača. Testo z vilicami na več mestih prebodi, odvečno testo pa odreži (iz tega lahko kasneje narediš še kekse).

Za nadev vse sestavine v skledi mešaj tako dolgo, da dobiš gladko zmes, ki jo nato enakomerno razporedi po testu. Model za torto postavi v vročo pečico in peci približno 60 minut.

V kozici na nizki temperaturi segrej smetano (ne sme zavreti) in dodaj belo čokolado. Z metlico mešaj, dokler se čokolada ne stopi. 

Ohlajen kolač razreži na manjše koščke, čez polij preliv (prav tako ohlajen) in okrasi z malinami (lahko tudi s kakšnim drugim sadjem - po želji).


Tako, to je vse! Veliko užitkov pri peki in razvajanju ti želim! Vesela bom tudi kakšne slikice tvojega rezultata. 😋💕


16.4.17 / by / 0 Comments

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Išči