petek, 7. april 2017

Vodič: Kako urejam slike na instagramu?

V zadnjem času je v moj insta nabiralnik priletelo kar veliko vprašanj o tem, kako fotografiram, obrezujem, urejam slike itd. Z veseljem odgovorim prav vsaki od vas, a da bo vam in meni nekoliko lažje, ti bom kar tokrat kar tukaj zaupala vse "skrivnosti".


Največkrat slikam kar s svojim telefonom (iPhone 6s), za urejanje pa večinoma uporabljam naslednje programe:
- FaceTune 2
- VSCO
- Picsart 
In urejevalnik slik na iPhonu. 

Pa začnimo. Skupaj bomo uredile sliko od začetka do konca, vključno z vsemi popravki, efekti in vsem ostalim, kar spada zraven. 

Vzemimo za model tole sliko: 


Skupaj jo bomo spremenile v tole:

Najprej v FaceTune-u sliko s funkcijo whiten (večinoma kar na 100) pobelim in s funkcijo details (50) poudarim detajle.
Pobelim samo podlago oziroma ozadje, v tem primeru vse kar ni kava, palačinke in pribor, saj jih izpostavim kot detajle. Z uporabo teh dveh funkcij dobimo tole:


Nato sliko shranim in se preselim v VSCO. Največkrat izbiram med efektoma HB1 in HB2. Tokrat se odločim za HB1. Naslednji pomemben korak so popravki efekta. Exposure nastavim na približno 1.5, sharpen kar na 12.0 (v primeru, da urejam flatlay oziroma sliko, na kateri ni ljudi ali česa, kar bi s to funkcijo lahko izgledalo preveč poudarjeno - takrat nastavim sharpen na maksimalno 5.0), saturation pa gre po navadi do maksimalno 1.0. Ostalo pustim pri miru.
Namig: Če se ti zdi, da je svetloba na sliki včasih preveč rumena,uporabi še temperature. Ampak maksimalno do -0.5.


Shranim in se vrnem nazaj v FaceTune, kjer pobelim še enkrat. Za vsak slučaj.

V iPhonovem ali instagramovem urejevalniku slik nato sliko še malce zasukam (da se ne vidi zgornji levi rob - ja, perfekcionistka sem, ne morem si pomagati) in včasih sliko še čisto malo posvetlim (insta - brightness). 

Ta daaaa, to je vse! Čisto enostavno, kajne?
Na vsako dodatno vprašanje pa z veseljem odgovorim! 
💕
7.4.17 / by / 1 Comments

1 komentar:

Išči