sobota, 13. maj 2017

Adijo, maskara! | NICE kozmetični studio

... ali 
Vse, kar moraš vedeti o podaljševanju trepalnic
Moje trepalnice prej in potem.
Ko me je Nina iz kozmetičnega studia NICE povabila, da pridem k njej na podaljševanje trepalnic, sem že iz sporočil, ki sva si jih izmenjali, prepoznala njeno ljubezen in strast do tega, kar počne. Že pred obiskom sva se pogovarjali o mojih željah, pogostih napakah, ki se zgodijo pri neizkušenih kozmetičarkah in končnih rezultatih, ki žal ne izpadejo takšni, kot bi jih stranka pričakovala. Ker je sama večkrat poudarila, kako zelo si želi, da bi punce bile ozaveščene, kako pomembni so začetne informacije, pravilno izvajanje postopka in nega samih trepalnic, sem iz kupa koristnih informacij, ki mi jih je zaupala, zate izluščila najbolj pomembne.

Kaj vse moraš vedeti PRED podaljševanjem trepalnic?

Pojma "podaljševanja trepalnic" ne jemlji dobesedno. Lash stilistka lahko tvoje trepalnice podaljša le za tretjino dolžine tvojih trepalnic. Večina punc prisega na izjemno dolge trepalnice, kar pa je lahko zelo škodljivo za naravne trepalnice, ki rastejo v treh fazah - če je umetna trepalnica pretežka za naravno, ta odpade predčasno in na tistem mestu nastane luknja. Na dan nam izpade od 1 do 5 trepalnic, zato je normalno, da z njimi izpadejo tudi umetne - seveda le, če je postopek pravilno narejen.


Kako poteka postopek podaljševanja in na kaj je treba paziti?

Med postopkom je pomembno dobro izoliranje trepalnic, saj trepalnic, ki so še v začetni rasti ("baby" trepalnice), ne smemo obremeniti, paziti pa je treba, da je vsaka umetna trepalnica prilepljena le na eno naravno trepalnico, saj tako omogočimo pravilno rast naravnih trepalnic. 

Zakaj se pojavijo težave?


Poleg zgoraj omenjenega problema z dolžino trepalnic, ki res ne smejo biti predolge, se drugi problem skriva v prekomerni uporabi lepila; če naravno trepalnico zlepimo skupaj z "baby" trepalnico, ali celo zlepimo več trepalnic skupaj, kasneje ob izpadu ene trepalnice nosijo tiste, ki so ostale, dvakrat večjo težo. Na dolgi rok se lahko zgodi velika škoda, saj bo rast naravnih trepalnic preskakovala cikle faz - to pa lahko privede do ogromnih lukenj med posameznimi trepalnicami. 

Tako kot si vsak dan umijemo obraz, potrebujejo svojo vsakdanjo nego tudi umetne trepalnice. Vsaj enkrat na dan je priporočeno, da jih umijemo z brezoljnim čistilom ali peno - zelo dobro se obnese baby šampon. Na rahlo očistimo trepalnice ter jih speremo z vodo, po postopku pa nežno popivnamo z brisačko, da ne poškodujemo trepalnic. Pustimo jih, da se naravno posušijo. 

Nina z veseljem razkriva tudi nekaj res slabih izkušenj, ki jih je doživela, ko so k njej prišle punce s slabo narejenimi trepalnicami:

"Punca se je naročila na termin refilla volumenske metode. Ko je prišla, nisem vedela, kaj bi naredila, ker je bilo vse povprek zlepljeno in niti duha ne sluha o volumenski metodi. Povedala sem ji, da na njeno trenutno stanje ne morem narediti korekture, saj je bilo vse zlepljeno in je izgledalo katastrofalno. Dejala je tudi, da na refill trepalnic hodi na 5 tednov, in da ji super držijo! Nasmehnila sem se, saj sem takoj vedela, za kaj se gre, in ji opisala pravilni postopek. Svetovala sem ji, da z njenim dovoljenjem odstraniva sedanje umetne trepalnice, da vidiva stanje naravnih. Po pol urnem pogovoru se je ustrašila za svoje naravne trepalnice in le dovolila, da jih odstraniva. Da ne govorimo o tem, da je bilo lepilo prilepljeno tudi na veko, kar v NOBENEM primeru ni sprejemljivo! Po dolgotrajnem odstranjevanju trepalnic mi ni ostalo drugega, kot to, da sem se prijela za glavo. Punca je imela le par svojih trepalnic, zelo kratkih in ogromen razmak med trepalnicami (luknje, zaradi pretežkih trepalnic). Žal na takšne trepalnice nisem priporočala takojšnjega podaljševanja, saj sem ji obrazložila, koliko časa je potrebno, da se ji trepalnice obnovijo. Počutila sem se grozno, saj je bila naročena na refill, pa sva jih vseeno morali odstraniti. Osebno si za svoje punce želim le najboljše, zato velikokrat opozorim tudi na stvari, ki jih v marsikaterem salonu zadržijo zase."

O čiščenju trepalnic:

"Imela sem ogromno primerov z nečistočo, ampak eden mi je prav posebej ostal v spominu. Prav tako kot že prej omenjena stranka, se je punca želela iz drugega salona prestaviti na termin k meni. Ko sem jo sprejela, so bile njene trepalnice sicer solidno podaljšane, ampak kar se tiče čistoče ... Glede na to, da jaz svoje stranke vedno večkrat opozorim, naj ne uporabljajo maskare, sploh pri volumenski metodi, me je ta primer konkretno presenetil. Kot ponavadi sem začela storitev z umivanjem trepalnic in skozi pogovor sem izvedela, da gospodična v 4 letih nošenja umetnih trepalnic še niti enkrat ni slišala, da bi se morale trepalnice umivati. Si lahko predstavljate, kakšno je bilo stanje? Katastrofa. Da ne govorimo o zaspančkih, umazaniji, ki se nabere čez vsa ta leta in o maskari, ki je bila nanešena vsak dan, četudi je imela podaljšane. Pri čiščenju sem morala konkretno zavihati rokave in navsezadnje s težkim srcem priznala, da je umazanija na trepalnicah in ob veki tako trdovratna, da je drugače, kot da vse skupaj odstraniva in narediva vse na novo, ne bova mogli rešiti. Za stranko je bilo to nezaslišano, saj ji v 4 letih niti ena stilistka ni omenila, da bi imela umazanijo med trepalnicami. Ker nisem vedela, kako bi ji dopovedala, sem slikala stanje trepalnic in ji za tem lepo povečala sliko, da sem razjasnila situacijo. Bila je zgrožena, saj sama nikoli ni imela občutka, da bi lahko bilo tako. Seveda je takoj po videni sliki želela, da se zadeva odstrani. Po trdem delu odstranjevanja sem opazila kepe umazanije, ki jim ni bilo konca. Na srečo mi je le uspelo, ampak stanje naravnih trepalnic je bilo grozno. Umazanija je začela razjedati lasne mešičke in vse, kar sem lahko videla, je bila rahlo vneta veka ter luknja pri luknji. Obe sva bili zgroženi, a se je na srečo čez pol leta vrnila z zdravimi trepalnicami ter z željo, da bi jih spet imela. Od takrat naprej jih redno umiva in neguje - moj namen je bil dosežen in presrečna sem bila, da se je vrnila ravno k meni!"

Pa moja izkušnja?


Res sem vesela, da sem se za svoje prvo podaljševanje trepalnic odločila prav za Nino in njen salonček, hkrati pa se tudi ogromno naučila. Postopek je bil popolnoma neboleč in zelo prijeten, vmes sem celo malce zadremala, haha. Drugače vse skupaj traja od 2 do 3 ure, a sva z Nino itak klepetali sto na uro in je minilo kot bi mignil. 

Ko sem se potem pogledala v ogledalo ... wow. Moje naravne trepalnice so precej ravne in ne ubogajo niti klešč za vihanje, tako da je bila to zame kar velika sprememba. Kar naenkrat so postale goste in lepo privihane, ravno takšne, kot sem si jih vedno želela. Z največjim veseljem sem se poslovila od maskare, čeprav sem, kot večna perfekcionistka (😅), zjutraj za njihovo česanje porabila približno isto časa, kot bi ga, če bi si trepalnice dejansko namazala. 

Vsem, ki se odločate, kateri kozmetični studio bi izbrale za podaljševanje, toplo priporočam Nino, saj svoje delo opravi res profesionalno in z ljubeznijo! 💕Njeno delo lahko spremljaš tukaj😊


*Storitev je bila del sodelovanja, a je moje mnenje iskreno.


13.5.17 / by / 10 Comments

10 komentarjev:

 1. WAW - že veliko časa razmišljam o podaljševanju, ker obožujem goste in dolge trepalnice, pa še veliko + je, še posebej, da ne rabiš maskare in si lahko brez skrbi, še posebej na morju. Zelo zelo lepo ti pristajajo. Nina je super opravila delo.

  xx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaaa, to je res najboljši del podaljševanja, da ne rabiš več maskare! Res je prava umetnica, hvala! ☺️❤

   Izbriši
 2. Vauuu, kok dobra in predvsem vidna sprememba! :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Me veseli, da si se odločila za to, zdaj boš začarana kot ostale, ki imamo to :D <3

  OdgovoriIzbriši
 4. Waaw res so zelo lepo narejene. Je kar še mene zamikalo. :P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Se strinjam! Res so čudovite, priporočam! ☺️💕

   Izbriši
 5. Končni rezultat je čudovit!! ❤

  OdgovoriIzbriši

Išči