nedelja, 13. avgust 2017

Roadtrip: Dunaj + Brno + Praga

Ali drugače: šoping + sanjska pica + trdelník. Začelo se je z dolgo pričakovanim šopingom na Dunaju (in obupanim Maticem), kjer bi lahko v Pimkie (mimogrede, moji najljubši trgovini) pokupila vse, ampak res čisto vse. Sledil je sprehod po centru avstrijskega glavnega mesta in poležavanje v parku zaradi "napornega" šopinga. 😆
Prespali smo v Brnu in se naslednji dan povzpeli na grad Špilberk, kjer nam je natakarica v grajski kavarni, ko smo jo vprašali, kam na kosilo, toplo priporočila picerijo Piazza. Takrat se mi še ni sanjalo, kaj me tam čaka. 
Predstavljaj si svojo sanjsko pico. Ravno prav debelo in hrustljavo testo, izjemno okusna mezga, božanska sir in šunka na vrhu (I know, so cheesy 😛), ki se med seboj popolno dopolnjujeta. V Brnu sem doživela svoja "pica nebesa" (ki jih zaradi blaženosti nisem uspela niti slikati). Sprehodili smo se še po centru mesta, za katerega sploh nisem vedela, da je tako čudovit. Moj naslednji obisk Češke bo zagotovo v veliki večini le Brno, saj me je navdušilo, tako s svojo lepoto kot tudi s pico (haha 😂). 
Zvečer smo se odpravili proti Pragi. Nov dan je prinesel uživanje na sončku, skupaj s pohajkovanjem in raziskovanjem praških ulic s trdelníkom v roki. Trdelník je izjeeemno okusna tradicionalna sladica, ki se ji ne moreš upreti - sploh zato, ker jih prodajajo na vsakem koraku in ulice omamno dišijo. 
V naslednjih dneh smo si ogledali še židovsko četrt, Maisel sinagogo, Praški grad, ki je res čudovit, živahen Karlov most, katedralo sv. Vitusa, slavno astronomsko uro, pri kateri smo žal imeli "srečo", da so jo ravno obnavljali, Staromestni trg (z najboljšim trdelníkom), Plesočo hišo ... Poležavali smo po čudovitih parkih in se nastavljali sončku, Matica sem tudi dodobra namučila s hojo po make-up trgovinah (če ga vprašaš, kaj smo videli v Pragi, dejansko začne naštevat trgovine z ličili, ubožec - v Sephori sem si res dala duška 😅). 
Dve jutri zaporedoma smo obiskali bistro DEN NOC, kjer smo si privoščili najmehkejše, najbolj puhaste in naaaaajbolj okusne palačinke (kaj pa drugega) v Pragi. V ponudbi imajo sladke in slane, ameriške in v obliki šmorna, ogromno dodatkov in prelivov. Sanjsko!
Na poti nazaj pa smo se ustavili v KFC-ju v Ceskih Budejovicah, kjer je Maticu namesto menija s tremi klasičnimi kosi piščanca nekako uspelo naročiti 3 menije, vsakega s svojim kosom in velikim pomfrijem. In tako smo se nazaj odpravili (pre)najdeni od pomfrija - debeli, ampak srečni. 😝
Češka je na meni pustila res super vtis - izjemno lepa, z okusno hrano, polna turistov, a hkrati tako domača. Zagotovo se še vidiva! 💛

P.S. Na Facebook strani bloga Sunshine café si lahko ogledaš VLOG, ki je prav tako nastal na Češkem. Oglej si ga tukaj

Zmagovalka nagradne igre je Ksenja Vovk! Prosim kontaktiraj me v zasebno sporočilo. 😊
Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje, zelo kmalu vas spet pocrkljam! ❤️
13.8.17 / by / 0 Comments

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Išči