nedelja, 24. december 2017

Christmas tag!

Foto: Tjaša Kikelj za Deichmann Adria

1. Odpiranje daril - na božični večer ali za božič?
Pri babici na božični večer, doma pa na božični dan, že od nekdaj.

2. Božično drevo - pravo ali umetno?
Umetno, z izjemo enega leta, ko smo imeli pravo in so bile bodice po celem stanovanju. Verjamem, da si je mami takrat prisegla, da ne bo nikoli več kupila pravega.

3. Najljubši božični film?
Uf, ne vem, če se lahko ravno odločim za najljubšega, saj so mi v prazničnem času ljubi prav vsi. Nazadnje sem si ogledala film The Holidays (in jokala, haha, klasika), všeč so mi še Sam doma, The Santa Clause, Miracle on 34th Street, Polarni vlak ... V bistvu kar koli, kar je v tem času na TV. 😂

4. Kje po navadi preživiš božični dan?
Največkrat smo z družino doma, pojemo božični zajtrk in si ogledamo kak praznični film, popoldne pa pridejo na obisk sorodniki - babica, tete in stric. Božični večer pa po navadi preživimo pri babici.

5. Najljubša božična pesem?
Bubléjeva verzija pesmi Christmas (baby please come home), ker imam nanjo res lepe spomine, ko smo jo peli tudi s pop-rock zborom Fusion na božičnem koncertu v Celju in je bil občutek res čudovit. 😊

6. Katera je tvoja all-time najljubša božična hrana/sladica?
Tradicionalno gremo na božični večer na večerjo k babici in ta vsako leto pripravi isto hrano - kore. To je klasična bosanska jed, ki jo pripraviš tako, da spečeš pogačo (kruh), ohlajeno narežeš čisto na tanko in namočiš v mleko ter začiniš. No, približno tako, haha, vseh sestavin ne poznam. Na sveti večer se že od nekdaj postimo, zato ne jemo nič mesa, a pridejo potem na božični dan spet tradicionalno na vrsto odojek in ostale dobrote.

Najljubša sladica pa definitivno baklava moje mami. Enostavno zato, ker da vanjo pol manj sladkorja, kot je treba, haha, in se mi zdi zaradi tega veliko boljša. Babičino recimo izjemno težko pojem, ker mi je, čeprav sem veliiiika sladkosnedka, čisto presladka.

7. Kaj je tvoja najljubša stvar v povezavi z božičem?
Definitivno čas, ki ga preživim z družino. Še posebej odkar študiram in živim v Ljubljani so vikendi in čas z domačimi zame res nekaj posebnega in zelo vrednega, na božične praznike pa imam že od otroštva čudovite spomine na medsebojno ljubezen in družinsko "idilo". Svojim staršem sem zelo hvaležna, da sta mene in sestrico že v otroških letih uspela naučiti, kaj je tisti pravi pomen božiča. Ves kič, darila, naglica, nakupovanje ... nič od tega ni pomembno. Najpomembnejše je, da smo skupaj, se imamo lepo, tudi kaj finega pojemo in ustvarjamo lepe spomine. Upam, da bom lahko nekoč tudi sama svojim otrokom pričarala tisto pravo praznično čarobnost in jim pokazala, zakaj sploh praznujemo božič.

8. Kdaj se začneš veseliti božiča?
Veselim se ga celo leto, haha. Sem ena izmed tistih ljudi, ki ne glede na to, ali je december, julij ali oktober, vedno poslušajo Bubléjev božični album.

9. Kaj je bilo najboljše božično darilo, ki si ga kadar koli prejela?
Ker že nekaj let nimam materialnih želja za božič, bi verjetno izbrala kak spomin na odpiranje daril, ko sem bila majhna in sem se noro razveselila Barbie hiše, Baby borna in podobnih zadev, haha.

10. Kaj je bilo najslabše božično darilo, ki si ga kadar koli prejela?
Nobeno darilo ni slabo, če je skrbno izbrano in iyz srca. Odgovora na to vprašanje sploh ne najdem. 😁

11. Kateri kraj/državo bi najraje obiskala v prazničnem času?
New York! Mislim, da so me v filmih že čisto prevečkrat premamili z njegovo magičnostjo v božičnem času.

12. Kateri je tvoj najljubši božični spomin?
Hmmm ... Vsak božič je bil zase poseben, težko se odločim samo za enega. A lahko rečem, da mi je pri vsakem božiču najljubše božično jutro. Vsako do zdaj je bilo zame posebno.

13. Pišeš novoletne zaobljube? Se jih držiš?
Zelo redko, ravno zaradi tega, ker se jih po navadi ne držim. 😅 
A upam, da bo letos drugače. Planiranih jih imam kar nekaj, tudi takšnih, ki se mi v tem trenutku zdijo nemogoče, a vem, da si tega želim. Bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo.

14. Na voljo imaš eno božično željo in zaželiš si lahko kar koli.
Zdravje, za vse moje bližnje. 

15. Ostaneš na božični dan v pižami ali se lepo urediš?
Uredim se rada na božični večer, ko sta bleščeč outfit in rdeča šminka moj zaščitni znak. Božični dan pa najraje preživim v udobnih in toplih oblačilih, debele nogavice so obvezna oprema, hehe.

16. Kaj ti je bolj všeč; božični večer ali božični dan?
Težko se odločim. Božični večer mi je všeč, ker je v zraku pričakovanje. Božič pa je poseben ravno zato, ker je ta magični dan končno tu. Oba dneva sta mi ljuba zaradi kvalitetnega časa, ki ga lahko preživim s svojo družino in ljubljenimi, kar pa je tudi najbolj pomembno.

17. Bele ali pisane lučke?
Bele!!

18. Si v zavijanju daril profesionalka ali je to ena od tistih stvari, ki ti sploh ne grejo?
Haha, bolj se nagibam k temu, da je to ena izmed stvari, ki mi ne grejo, ker sem daleč od profesionalke. Mami vedno rahlo začudeno opazuje moj sistem zavijanja daril, haha.

19. Kdaj si ugotovila, da Božiček ne obstaja?
Kaaaaj, ne obstaja???!!!

20. Kateri je tvoj najljubši božični vonj?
Težko se odločim med vonjem po cimetu in vonjem po medenjakih. Lahko rečem, da mi je najljubša kombinacija obojega.

21. Če bi lahko igrala v katerem koli božičnem filmu, katerega bi izbrala?
Uuuuuff, težko vprašanje. Najverjetneje Sam doma, zabavno bi bilo spet biti majhna navihanka. 😁

22. Kdaj doma postavite božično drevo in kdo ga okrasi?
Postavimo ga okrog teden do 5 dni pred božični večerom. Po navadi ga iz kleti prinese ati, nato s sestro pomagava pripraviti veje, mami pa med tem pregleduje okraske. Po tem se vsi skupaj lotimo okraševanja, ampak seveda pod mamino taktirko, haha.

23. Bi raje živela v hišici iz medenjakov ali v božičkovi delavnici?
Teeeeežka odločitev! Predvsem zato ker obožujem medenjake. Ampak izberem božičkovo delavnico - je bolj magična. 

Želim ti lep in miren letošnji božič. Naj bo poln medsebojne ljubezni in nepozabnih družinskih trenutkov. Poskusi pogledati v več oči kot ekranov. Držati več rok kot telefonov. Nasmej se večim ljudem kot statusom na facebooku. Podari toplino. ❤

24.12.17 / by / 0 Comments

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Išči