nedelja, 2. december 2018

Moji TOP make-up triki!

Golden Rose Metals Sculpting Palette
Draga lepotna navdušenka, tokrat s teboj delim svoj izbor TOP make-up trikov, ki so meni osebno med ustvarjanjem in raziskovanjem lepotnega sveta najbolj pomagali in bili dobra iztočnica za nadaljnje učenje in izpopolnjevanje. Mogoče nekatere izmed spodnjih že poznaš, nekaterih ne, lahko da so tvoji najljubši triki čisto drugačni od mojih, a vseeno upam, da ti bo moj izbor zanimiv in v pomoč.

1. Ustvarjanje "gradienta" na obrveh - insta brow
Zagotovo nisem edina, ki je obsedena s svojimi obrvmi. Dnevi, ko se mi zdijo moje obrvi popolne oz. "on fleek", so moji najboljši dnevi. Sem ena izmed tistih, ki obožujejo "insta brow" videz, katerega glavna značilnost je ravno "gradient" oz. fading. To pomeni, da je notranji del obrvi rahlo svetlejši, manj zapolnjen kot preostali, sam prehod med manj in bolj zapolnjenim delom pa je stopnjevan in mora biti lepo zabrisan. Da ta efekt dosežeš, uporabi krtačko za obrvi. Sama svoje obrvi najprej začrtam tako zgoraj kot spodaj, pribl. 2/3 popolnoma zapolnim, notranji delček pa dodajam čiiiisto rahlo in sproti krtačim. Tako zabrisujem mejo med popolnoma zapolnjenim in skoraj nezapolnjenim delom ter dobim lep gradient efekt. Če za zapolnjevanje obrvi uporabljaš pomado ali senčilo, je pri tem zelo pomembna tudi kvaliteta samega čopiča. Sama uporabljam Morphe čopič in takoj opazim razliko med kakšnim cenejšim drogerijskim, npr. Essence, ki se mi zdi veliko pretrd in ne ustvari tako lepega videza. Obrvi na koncu vedno tudi obrobim s korektorjem in jih tako še bolj definiram.

2. Uporaba črne in bele barvice
Zelo znan in že ustaljen trik, a vseeno eden izmed mojih najljubših. Sploh za moje mlajše bralke, ki se še ne ličite toliko; tole je čisto enostaven trikec, ki lahko videz oči v parih sekundah brez posebnega mučenja z risanjem črte z eyelinerjem, zabrisovanja senčil itd. zelo spremeni!

Na spodnjo vodno linijo nanesi belo barvico, ki bo tvoje oči bolj odprla in bodo tako izgledale večje ter bolj spočite. Za tista zaspana jutra, ko se je spraviti iz postelje naaajvečji problem! ;)

Tik pod trepalnice pa nanesi črno barvico. Tvoj pogled bo tako bolj odprt, trepalnice in tudi same oči pa bolj izstopajoče.

3. Najlažji cut-crease
Trik, za katerega ne znam opisati, kako močno mi je olajšal ustvarjanje izjemno priljubljenega "cut crease" videza. Zasledila sem ga pri youtuberki Nicole Guerriero, in ko sem ga prvič preizkusila, sem bila šokirana, ker je dejansko deloval.

Postopek je takle: veko seveda najprej pripraviš na nanos senčil s primerjem, nato začneš z nanosom senčil v pregib veke. Naslednji korak je nanos korektorja. S čopičem korektor nanesi na sredino veke, blizu linije trepalnic. Tu nastopi najpomembnejši del; svoj pogled (s še mokrim korektorjem) usmeri ostro GOR, tako da se korektor odtisne na zgornji del veke. S tem odtisom boš dobila tanko linijo, vodilo, kje točno mora iti linija zarisane veke oz. cut crease-a in bo samo ustvarjanje oblike veliiiiko lažje! ;) Seveda lahko s tem trikcem ustvariš tako celoten kot tudi "half cut crease". Za video klikni tukaj.

4. Držanje čopičev
Verjamem, da nas je veliko takih, ki smo čopiče na začetku ali pa jih še vedno držimo na tisti polovici ročaja, ki je bližje ščetinam, torej zelo nizko. Osebno se mi kaj takega dolgo ni zdelo nič narobe, dokler nisem naletela na članek (možno, da tudi video, ne spomnim se več), v katerem so trdili, da naj bi bilo treba čopiče držati čim višje na ročaju. Spomnim se, kako osupla sem bila, ko sem to prvič preizkusila. Zabrisovanje je veliko bolj enostavno, saj je roka bolj lahka, sam čopič, gibe in moč pritiskanja pa je tako veliko lažje nadzorovati. Definitivno eden izmed trikov, ki mi je zelo olajšal ustvarjanje očesnih videzov!

Pa sva prišli do konca - s teboj sem delila svoje najljubše trike, za katere res upam, da ti bojo v pomoč in užitek. Si katerega že sama preizkusila? Kateri so tvoji najljubši?

Se bereva,

2.12.18 / by / 1 Comments

1 komentar:

Išči